ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

 • Τα υλικά για την παραγωγή των πλαστικών είναι το πολυπροπυλένιο (ΡΡ), το πολυαμίδιο (PA) και το πολυκαρμπονάτ (PC).
 • Όλα τα πλαστικά γυαλιά (οπάλ και πρισματικά) παράγονται από πολυκαρμπονάτ (PC), υλικό πολύ ανθεκτικό και άθραυστο.
 • Χρησιμοποιείται αντιηλιακό για την προστασία των φωτιστικών από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV resistant).
 • Τοποθετείται ανακλαστήρας αλουμινίου για την καλύτερη διάχυση του φωτός και την απορρόφηση τμήματος της θερμοκρασίας που δημιουργείται από τον λαμπτήρα.
 • Τα ντουϊ είναι από πορσελάνη, υλικό ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο φωτιστικό.
 • Όλα τα πλαστικά είδη είναι κλάσης ΙΙ. Η προστασία από τη σκόνη και τη βροχή είναι επιπέδου IP41* για τις χελώνες και IP43* για τις απλίκες και τα φανάρια.

Τα πλαστικά έχουν ιδιαίτερα καλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες (υγρασία και ηλικακή ακτινοβολία), ενώ τα πλαστικά γυαλιά από πολυκαρμπονάτ είναι ανθεκτικά σε βανδαλισμούς. Τα είδη, λοιπόν, από πλαστικό είναι ιδανικά για τοποθέτηση και σε δημόσιους χώρους, ενώ ενδείκνεινται για όλες τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.  

 

ΕΙΔΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

 • Παράγονται από χυτό αλουμίνιο. Έπειτα περνούν αμμοβολή, μια διαδικασία που αφαιρεί τυχόν ατέλειες από τα καλούπια και προσδίδει πιο ομαλή υφή στην επιφάνεια.
 • Η βαφή γίνεται με πολυεστερικές πούδρες υψηλής αντοχής στις καιρικές συνθήκες και με προστασία από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV resistant).
 • Τα ντουϊ είναι από πορσελάνη, υλικό ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο φωτιστικό. 
 • Τοποθετείται ελαστικός στεγανοποιητικός δακτύλιος (φλάντζα), ενώ η στεγανοποίησή τους ενάντια στη σκόνη και το νερό είναι επιπέδου IP54*. Η στεγανοποίηση στα φανάρια αλουμινίου, είναι επιπέδου IP43*. Όλα τα είδη αλουμινίου είναι κλάσης Ι .

Το αλουμίνιο σαν υλικό εξασφαλίζει γενικά πολύ μεγάλη μηχανική αντοχή και παρουσιάζει καλή αντοχή έναντι στη διάβρωση.

 

ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΑ ΕΙΔΗ

 • Παράγονται από χυτό ορείχαλκο και σωλήνες ορείχαλκου (στα φωτιστικά δαπέδου). Έπειτα περνούν αμμοβολή, μια διαδικασία που αφαιρεί τυχόν ατέλειες από τα καλούπια και προσδίδει πιο ομαλή υφή στην επιφάνεια.
 • Τα ντουϊ είναι από πορσελάνη, υλικό ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο φωτιστικό. 
 • Τοποθετείται ελαστικός στεγανοποιητικός δακτύλιος (φλάντζα) προκειμένου να επιτευχθεί η στεγανοποίησή τους ενάντια στη σκόνη και το νερό, επιπέδου IP54*. Όλα τα είδη από ορείχαλκο είναι κλάσης Ι.

Οι ιδιότητες του ορείχαλκου είναι η πολύ μεγάλη αντοχή στη μηχανική φθορά και τη χημική διάβρωση, καθώς επίσης πολύ υψηλή αντοχή στη διάβρωση από τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, είναι το μόνο υλικό το οποίο συνιστάται για τοποθέτηση σε παραθαλάσσια μέρη. Η αντίδραση του υλικού στην υγρασία και την αλμύρα της θάλασσας είναι η επιφανειακή οξείδωσή του. Δημιουργείται μία πράσινη επιφανειακή κρούστα, η οποία αφού αφαίρεθεί με ένα καλό τρίψιμο, το φωτιστικό επιστρέφει στην αρχική μορφή και υφή. Η διάρκεια ζωής του υλικού είναι πολύ μεγάλη.

 

ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ (ΓΡΙΦΑ)

 • Οι μπάλες παράγονται από ακρυλικό (PMMA) και οι γρίφες από πολυαμίδιο (PA).   
 • Χρησιμοποιείται αντιηλιακό για την προστασία των φωτιστικών από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV resistant).
 • Στη βάση της μπάλας τοποθετούνται ντουϊ πορσελάνης. Η μπάλα με γρίφα είναι κλάσης ΙΙ, ενώ η  στεγανοποίηση της είναι επιπέδου IP65*, προκειται για υψηλή προστασία κατάλληλη για έκθεση του προϊόντος σε πολύ δύσκολες φυσικές και καιρικές συνθήκες.

Η διαδικασία παραγωγής της μπάλας είναι η εξής: πρώτα παράγεται σε μηχανή injection και από ειδικά καλούπια μία προ-φόρμα της μπάλας (pre-form), η οποία αφού θερμανθεί σε ειδικό φούρνο τοποθετείται σε φουσκωτική μηχανή, όπου υπό πίεση αέρα δημιουργείται η μπάλα στην τελική της μορφή. Η βάση της μπάλας (γρίφα) παράγεται σε καλούπια από μηχανές injection.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

* Η στεγανοποίηση όλων των προϊόντων επιτυγχάνεται μόνο όταν αυτά τοποθετούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η εταιρεία μας απέστειλε και έλαβε πιστοποιητικά ποιότητας "CE" για τα προϊόντα της, κατόπιν δοκιμών που έγιναν στα προϊόντα του εργοστασίου της στα εργαστήρια του ΕΛΟΤ στην Αθήνα. Οι πρώτες και βοηθητικές ύλες όπως και τα τοποθετούμενα σε αυτά εξαρτήματα, ντουϊ, καλώδια κτλ έχουν προδιαγραφές εγκεκριμένων προτύπων  ISO,  ΕΛΟΤ, CE κτλ. Σε όλες τις φάσεις της παραγωγής διενεργούνται απαραιτήτως ελέγχοι και δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθούν τυχών αστοχίες και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των προϊόντων. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο συνεχώς επιμορφώνεται από πιστοποιημένους φορείς του κλάδου. Τέλος, η εταιρεία έχει δημιουργήσει αρχείο με φακέλους αναφέροντας την επωνυμία, τα νούμερα, τους κωδικούς, τους τεχνικούς ελέγχους, τις δοκιμές, όπως επίσης και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά στοιχεία τους, τα οποία είναι χαραγμένα ανάγλυφα στα προϊόντα του εργοστασίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΝ. 60598.1