Ιστορική Αναδρομή


1958: η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 στη Θεσσαλονίκη όταν ο ιδρυτής της Αθανάσιος Νικολόπουλος ξεκινά την παραγωγή πλαστικών φωτιστικών ειδών καθώς και το εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού, με κατάστημα που διατηρείται επί της οδού Τσιμισκή.

1964: η μικρή βιοτεχνία πλαστικών μεταφέρεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηλιούπολης. Στην εταιρεία συμμετέχουν πλέον και τα αδέρφια Γεώργιος και Νικόλαος Νικολόπουλος.

1969: εγκαινιάζονται οι πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, όπου μεταφέρεται η βιοτεχνία, ενώ διατηρείται και μία μικρή έκθεση στις αρχικές εγκαταστάσεις. Το δίκτυο των πελατών της εταιρείας αναπτύσσεται σε ολόκληρη τη χώρα.

1977: η εταιρεία μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην Λ.Βουλιαγμένης, όπου στεγάζονται αποθήκες, έκθεση, και χώροι γραφείων.

1985-1995: αγοράζονται σύγχρονα μηχανήματα, ενώ αναπτύσσονται συνεχώς νέα μοντέλα φωτιστικών. Ξεκινά η παραγωγή μοντέλων από αλουμίνιο και ορείχαλκο. Η δυναμική της εταιρείας στην ελληνική αγορά πολλαπλασιάζεται, ενώ ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές.

1996: τα προϊόντα της εταιρείας πιστοποιούνται με CE και από τον ΕΛληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).

2000: η εταιρεία επενδύει στην αγορά νέων μηχανημάτων για την παραγωγή νέων πλαστικών φωτιστικών. Σταδιακά η εταιρεία περνάει στα χέρια της νεότερης γενιάς της οικογένειας.

2010: η εταιρεία εγκαινιάζει το νέο της brand name: NB LIGHTING.

2011: η εταιρεία αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία και αποκλειστική διανομή των προϊόντων της WESTINGHOUSE LIGHTING CORPORATION -ανεμιστήρες οροφής, φωτιστικά και λαμπτήρες- σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

2013: η εταιρεία πιστοποιείται κατά το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001